industriële stickers bestellen?

Industriële stickers bestellen? Bij Replato ben je aan het juiste adres voor stickers die jarenlang mee gaan.

Industriële stickers bestellen

Inhoudsopgave

Keuringstickers-Replato

Industriële stickers informatie

In dit artikel schetsen we een totaalbeeld van markt in industriële stickers. We laten zien waar deze stickers voor worden gebruikt, van welke materialen ze worden gemaakt, wat de voordelen van industriële stickers zijn en wat je als bedrijf moet aanleveren om deze stickers te laten bedrukken. We willen duidelijk aangeven dat dit dus niet gaat over “normale” stickers voor de consument.

Wat zijn industriële stickers?

Industriële stickers zijn stickers die, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt worden voor allerlei apparaten, machines of andere toepassingen in de industrie. De stickers weergeven belangrijke informatie die lang leesbaar moet blijven. Ter verduidelijking het volgende voorbeeld. Een sticker op een liftdeur geeft informatie over het bedrijf die de deur (jaarlijks) keurt, de naam van de fabrikant met logo en een storingsnummer of informatienummer.

De verschillen tussen (Industriële) stickers

Tegenwoordig is het niet moeilijk om zelf stickers te produceren, goedkoop en met een degelijke sticker printer. Deze stickers zijn al van een prima kwaliteit en met heldere kleuren in hoge resolutie. Het verschil tussen deze “normale” stickers en industriële stickers zit hem écht in de kwaliteit. Industriële stickers hebben een hoogwaardigere kwaliteit en zijn duurzamer. In de kern houdt dit simpelweg in: Ze gaan veel langer mee.

Dit heeft ten eerste te maken met de bedrukking, industriële stickers worden in de meeste gevallen gezeefdrukt op een vinyl sticker. Dit materiaal zorgt voor een hoge kwaliteit en goede UV bestendigheid. Daarnaast is de kleefkracht ook erg belangrijk. Industriële stickers bevatten een zeer sterke kleefkracht door een High Tack of Super Tack belijming. dankzij deze belijmingen blijven bepaalde stickers zelfs meer dan 25 jaar plakken. Dit is geschikt voor bestickering op bijvoorbeeld RVS of kunststof ondergronden binnen of buiten.

Industriële stickers zijn een goedkope manier voor informatie aanduiding

De functie van een industriële sticker is voor indicatie, registratie of aanduiding van essentiële informatie. Dit betekent dat dit product in principe ook “concurreert” met bijvoorbeeld type- en naamplaten van roest vrij staal of aluminium. Deze worden ook gemarkeerd op machines en apparaten en bevatten dezelfde informatie. De reden waarom veel bedrijven voor een sticker kiezen is vaak op basis van prijs. Een industriële sticker kost namelijk slechts 10 tot 15% van bijvoorbeeld de prijs van een RVS plaatje.

Sticker materialen

Industriële stickers worden gemaakt van vinyl, polycarbonaat of PVC. PVC stickers zijn wat dikke stickers die al tientallen jaren worden gemaakt. Het maken vabn deze PVC stickers is een verouderde techniek van bestickering die elk jaar steeds minder populair wordt. Verreweg de meeste industriële stickers worden momenteel ,zoals eerder aangegeven, geproduceerd op vinyl, hierbinnen zijn diverse mogelijkheden. Van wit vinyl, transparant en gekleurd vinyl, chroom polyester en fluorescerend of reflecterend vinyl tot polycarbonaat, papier, castvinyl, polystyreen en meer. Als extra mogelijkheid is vinyl na te bewerken met een extra UV protectielaag wat zorgt voor een hoge UV bestendigheid.

Bestickering op polycarbonaat is een bijzondere techniek die ook bijna nooit voorkomt voor decoratie. Bij deze stickers kijk je namelijk door de polycarbonaat laag heen naar de bedrukking van de sticker. De bedrukking van de sticker zit dus als het ware op de onderkant van de sticker. Door de laag die er tussen zit is het extreem goed beschermd tegen krassen en kunnen de pigmenten niet weg. Hierdoor is het dus naast krasbestendig ook extreem UV bestendig. Deze vorm is de duurst manier van industriële bestickering.

Contactgegeven industriële stickers

  • Van Weerden Poelmanweg 9
  • 7602 PC Almelo
  • info@replato.nl
  • Tel:+31(0)5468611116
  • Nederland

Handige links